Jdi na obsah Jdi na menu
 


12.) 2. - 22. 2. 2014 Uruguay

Návštěvu Uruguaye jsme pojali trochu jinak - dny trávíme odpočinkem a lelkováním :. Necestujeme, nebalíme, jen si užíváme klidu a pohody na krásném místě zvaném Punta del Este. Je to takové "Miami" či "Nice" této malé, ale příjemné země.

Jiří si vypůjčil kolo a denně zdolává kolem 80km. Bydlíme v příjemném malém hotýlku s výhledem na moře a každý den pozorujeme velké výletní lodě. Ono to vlastně tady ještě není moře, ale stále řeka Plata del Mar, která se vlévá do Atlantiku. Koupání jsme vynechali, voda je docela studená a není úplně klidná.

Raději jsme si užívali výborných večeří, zvláště pak místní ryby zvané "brotola". Popíjeli jsme místní pivečka a pochutnávali si na vínku, místní Tannat je výborný. Příjemně nás překvapila skutečnost, že při platbě kartou dostáváme zpět na účet DPH! Tohle platí jen pro cizince.

Po 14 odpočinkových dnech jsme se přesunuli do hlavního města země, Montevidea. Představovali jsme si ho jako krásné moderní velkoměsto, ale to byl omyl. Krásné staré budovy jsou omšelé, je tam docela špinavo a s velkoměstem to nemá nic společného. trošku nuda.

Dovolená nám skončila, vracíme se na 3 dny do Buenos a pak hurá na poslední větší výlet!

------------------

Visit to Uruguay we began a little differently - we spent days relaxing and loitering  We are just enjoying the peace and quiet in a beautiful place called Punta del Este . It's such a " Miami " or " Nice" of this small but pleasant country.

Jiri borrowed a bike and overcomes daily around 80km. We stay in a nice small hotel overlooking the sea , and every day we see large cruise ships. It's actually not here yet the sea but still Mar del Plata River , which flows into the Atlantic. Swimming we left , the water is quite cold and it is not completely clear .

Instead, we enjoyed excellent dinners, especially the local fish called " brotola " . We drank local bier and enjoyed either wine, local Tannat is excellent . We were pleasantly surprised by the fact that when paying by card brings us back to the account of VAT ! This applies only to foreigners.

After 14 days of rest , we moved to the country's capital , Montevideo. We thought it will be a beautiful modern city, but it was a mistake . Beautiful old buildings are weathered , It is a little bit borring city..

Holiday is over, we return to Buenos just for 3 days and then for the last major trip!

 

Náhledy fotografií ze složky 12.) Uruguay 2. - 22. 2. 14

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář